Magunkról

Az FRT Raszter Kft 1998-ban alakult és 2000-től kezdte meg önálló működését. Az épületszerkezetek tervezésére szakosodott építésziroda alapítói: Farsang Attila, Reisch Richárd és Takács Balázs. A kezdeti évek után mára a három ügyvezető mellett 6-8 fős tervezőgárda dolgozik.

Mindhárom ügyvezető okleveles szigetelő szakmérnök (BME) és 2011-ben további három tervező munkatársunk fejezte be a szigetelő szakmérnöki képzést, ezzel Magyarország legtöbb épületszigetelő szakmérnököt foglalkoztató tervezőirodájává váltunk.

amiért szükség van ránk...

Az épületszerkezettan az építészet műszaki, technikai eszközrendszere, ismerete az építészeti minőség egyik legfontosabb feltétele. Ma az építőipar és a kapcsolódó iparágak, a kifejlesztett szerkezeti megoldások az alkotó építész szinte minden gondolatának megvalósítására biztosítanak eszközt. Az új építési anyagok bevezetése, a termékek számának növekedése, a különböző tudományterületek (épületfizika, akusztika, környezetvédelem, stb.) Térhódítása miatt a tervezés és építés folyamata összetett, nehezen áttekinthető rendszerré vált. A rohamosan fejlődő új tudományágak az épületszerkezetekkel szemben új elvárásokat, követelményeket támasztottak, melyeket sokszor új szabványok, irányelvek rögzítenek.

Az épületszerkezetek tervezése olyan komplex feladattá vált, melynek megoldása épületszerkezeti szaktervező, konstruktőr közreműködését igényli.

Elengedhetetlen feladat az épületszerkezetek épületfizikai, anyagtani, szerkezeti, technológiai és gazdaságossági kérdéseinek komplex vizsgálata. Szükség van egy specializálódott, képzett tervezőgárdára, akik az átfogó információs anyag összegyűjtését, rendszerezését, komplex szemléletű elemzését folyamatosan elvégzik, a szerkezetek helyes kialakításához szükséges tervezési elveket, szabályokat, szabványokat, irányelveket és egyéb vonatkozó előírásokat ismerik, azokat rendszeresen, nagy biztonsággal alkalmazzák. Az épületszerkezeti szaktervező (konstruktőr) szerkezettervezési módszerek segítségével szolgálja a tervezési folyamatot. A konstruktőr részt vesz a tervezési folyamatban, szaktudása, amely az építészet mellett speciálisan épületszerkezeti, segíti az építészeti koncepció megvalósítását. Hozzáértő szakemberek közreműködésével a hibák elkerülhetővé válnak, ezáltal létrehozhatóak olyan épületszerkezetek, melyek mind a megrendelő, mind a tervező, mind a kivitelező megelégedésére szolgálnak, betöltik szerepüket, esztétikusak, hosszú élettartammal bírnak.

 

Copyright © 2011 FRT Raszter. All rights reserved
Website by Kappéter Design and Sitemakers Software